Selma Lindberg vann Järvsöfaks UngdomsCup

Järvsöfaks UndomsCup har körts tre gånger. Första året vann Mats Djuse. Andra och tredje året har segrarna gått till Årjäng via Frida Johansson och Selma Lindberg. 19 år gamla Selma vann lördagens final i Bollnäs med Remlov, som tränas av pappa Kristian i Årjäng. Remlov skar mållinjen med öronen framåt och Selma hade högerarmen i skyn.


Selma Lindberg och Remlov (Tekno Odin – Remhera) stack direkt till ledningen och väl där släppte de ingen över bron. Tempot ställde Selma in på ca 1.27 och när man kom till sista kurvan stack de bra ifrån och vann med fyra längder.

Det är som han vet när han ska sticka sa en glad Selma i vinnarcirkeln.

Uppvaktade där gjorde halva styrelsen i Stiftelsen Järvsöfaks med ordförande Marita Arvidsson i spetsen.

Ner på stallbacken var pappa Kristian, som är uppvuxen i Bollnäs, extra glad och fällde en glädjetår i TV när Åsa Elmroth intervjuade.

Selma, som är född 2005, har bra form nu. Under juli har hon kört fyra lopp och vunnit två samt varit tvåa en gång. Segerhästen Remlovs sommarform är också bra. Tre starter i juli har givit två segrar och ett tredjepris. Selma är förresten obesegrad med Remlov och så fort hon fick chansen så körde hon nytt autorekord med 27,0am. Segern gav 50 000 kr till ägaren och nu har Remlov vunnit 10 segrar på 16 starter.

Selma har en lång karriär bakom sig inom ponnytravet. Hon har vidare sommarjobbat hos tränare som Björn Goop i Kil och Per Linderoth i Östersund. Förra sommaren var hon hos Marcus Melander i USA. Nu är hon anställd av Timo Nurmos och jobbar i hästparadiset Stjärnhov.

Selma gör bra reklam för sig själv, familjen Lindberg, travsporten och Årjängstravet var hon än är. När jag var i Lexington ifjol höst sa man i stall Melander.

Vi älskar henne och till oss är hon välkommen när hon vill. Helst skulle vi vilja adoptera henne.

Fotnot 1: Järvsöfaks UngdomsCup är en kuskserie för ungdomar. Syftet är att främja intresset bland ungdomar (personer yngre än 30 år) för kallblodshästen och kallblodstravaren. Arrangör är Stiftelsen Järvsöfaks i samarbete med Wången, Sleipner och Svensk Travsport (ST). Redan dagen före finalen var Selma på plats i Bollnäs och deltog i ett seminarium.

Fotnot 2: Selma är dotter till Kristian Lindberg och Caroline Andersson, som båda vunnit på V75 som kuskar. Morfar är Ove R Andersson som vann Olympiatravet med Jana Bloc. Ove vann också på V65 (föregångaren till V75) och var champion i Årjäng.

Fotnot 3: Selma har många strängar på sin lyra då hon i våras blev klar med sin utbildning i Karlstad som konditor. Dessutom sitter hon i styrelsen för travbanan i Årjäng som ungdomsrepresentant.

Hasse Svennehed

Publicerad söndag 28 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se