M.P.Atle klar för Derbyt

Under torsdagskvällen kördes det tre uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby, i Östersund. När krutröken lagt sig hade Kristian Lindberg kvalat in M.P.Atle, som trots ett besvärligt startspår lätt knep ett tredjepris på 27,7am. De fyra första gick till final så nu får Kristian och Atle åka till Östersund igen. Finalen i Svenskt Kallblodsderby körs den 7 augusti och där belönas segraren med 600 000 kronor.


Kristian Lindberg parkerade ”Atle” i femte ytter och där satt han still tills det var 750 meter kvar då han vreds ut i tredje spår. Efter en snabb långsida var han femma och innan han nådde mållinjen hade han fångat in ett par till.      

Så jäkla kul sa Kristian spontant i ett sms kort efter loppet.

Efter lottningen där man åter hade otur (fick välja spår sista av treorna) når vi honom när han kört en bit på den 60 mil långa hemresan.

Hästen svarade bra på min lite hårdare träning och gjorde ett mycket bra lopp. Han slog några som jag trodde han skulle få svårt att rå på och tredjepriset var säkert sa Kristian.

Han gick riktigt fort på bortre långsidan i en bra rygg och han var inte tom i mål. Med ett bättre spår är han nog jämngod med de två som var före honom i mål fortsätter Lindberg.

 Han fick gå med vanlig vagn idag och nu åker vi hem och vilar några dagar innan vi låter honom träna lätta pass och hoppas på en stigande form till finalen sa Kristian förhoppningsfullt.

Fotnot: Reidun Böhns uppfödning Re Alkapital är också klar för finalen då han vann sin uttagning för Ulf Ohlsson på 27,5am, på den något tunga banan. Däremot blev det galopp för Tor Anderssons häst Hagens Ingo.

Hasse Svennehed

Foto Lena Karlsson, sambo till Lasse Ottosson som äger M.P.Atle

 

 

Publicerad fredag 26 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se