Selma Lindberg till Järvsöfaks UngdomsCup

På lördag avgörs Järvsöfaks UngdomsCup i Bollnäs. Bland de 12 finalisterna finns Selma Lindberg från Årjäng. I finalen kör hon pappa Kristians Remlov. Ifjol vanns Järvsöfaks UngdomsCup av Frida Johansson.


Järvsöfaks UngdomsCup är en kuskserie för ungdomar. Syftet är att främja intresset bland ungdomar (personer yngre än 30 år) för kallblodshästen och kallblodstravaren. Arrangör är Stiftelsen Järvsöfaks i samarbete med Wången, Sleipner och Svensk Travsport (ST).

Försök har körts på Bergsåker, Romme, Dannero, Bollnäs, Hagmyren och Årjäng. Selma kvalade in till finalen genom att vara tvåa med M.P.Atle, hemma i Årjäng.

Finalen körs som sagt på Bollnäs i samband med deras STL-tävlingar på lördag. Finalen är också starten på Järvsöfaksveckan som arrangeras av Stiftelsen Järvsöfaks på Bollnäs den 27 juli samt på Dannero och Östersund den 4 och 7 augusti, i samband med de klassiska loppen för 3-åriga och 4-åriga kallblod.

Redan på fredagen ska Selma och övriga finaldeltagare vara med på ett utbildningsseminarium i Bollnäs. Medverkar gör Christina Olsson (avelschef på Svensk Travsport), Fredrik Andersson (årets uppfödare 2022 och 2023), Vidar Brenne (norsk uppfödare), Jens Kristian Brenne (norsk A-tränare från Momarken), Oskar Kylin Blom (svensk A-tränare) samt Jan-Olov Persson (svensk A-tränare). Moderator är Remy Nilson.

Fotnot: Finalen i Järvsöfaks UngdomsCup kördes ifjol på Hagmyren i Hudiksvall. Vinnare då var Frida Johansson från Årjäng och Borkvinn S.K., som tränas av Oskar Kylin Blom. Hästen har vunnit sju gånger och hans snabbaste segrartid var när han hade Frida i vagnen.

Hasse Svennehed

 

 

 

 

Publicerad måndag 22 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se