M.P.Atle till Derbykval

På torsdag startar Kristian Lindberg och Åmålsägda M.P.Atle i Östersund. De ska ut i ett uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby, som körs 7 augusti.
– Hästen har stigande form och är vi bland de fyra första i mål så är vi med i Derbyt, säger Kristian Lindberg.


Kretsen runt 4-årige M.P.Atle har länge haft siktet inställt mot Östersund. Efter tre raka andraplatser, på bra tider, spänner man nu bågen och åker till Östersund för att försöka kvala in till klassiska Kallblodsderbyt.

Men vägen till finalen är lång. Motståndet stenhårt då kallblodskungarna Öystein Tjomsland och Jan-Olov Persson kommer med tre hästar var. Lägg därtill att Frode Hamres Overvik Prinsen, som i nio starter aldrig förlorat, finns med i loppet. ”Prinsen” vann Kriteriet både i Sverige och Norge ifjol.

Att motståndet skulle vara tufft var väntat, däremot hade vi otur som lottades till spår 11. Vi sätter på honom en amerikansk vagn och hoppas på mer tur i loppet än i spårlottningen säger Kristian Lindberg.

Svenskt Kallblodsderby körs i Östersund den 7 augusti. Förutom evig ära, hederspriser, segertäcke och lagerkrans belönas segraren med 600 000 kronor.

Fotnot 1: I samma uttagningslopp som M.P.Atle startar finns även Hagens Ingo med. Hästen tränas av Jan-Olov Persson och körs av Marcus Lilius. Valacken är dock uppfödd och ägd av Tor Andersson i Åmotsfors.

Fotnot 2: I Östersund startar också Re Alkapital som är en av de snabbaste 4-åringarna i Sverige i år, både med volt- och autostart. Han tränas av Öystein Tjomsland och körs av Ulf Ohlsson. Re Alkapital är uppfödd av Reidun Böhn, som har en gård mellan Årjäng och Töcksfors.

Hasse Svennehed

Publicerad måndag 22 juli 2024. infoarjang@arjang.travsport.se